Lämpökamerat 2018-06-19T18:22:00+00:00

Kiinteät Mobotix lämpökamerat yrityskäyttöön

Lämpökameran avulla nähdään ihmiset, eläimet, lämpimät autot ja muut lämmönlähteet ilman valaistusta. Myös pensaiden, savun tai sumun takana olevat ihmiset näkyvät lämpökameran tuottamassa kuvassa.

Mobotix lämpökamerat turvallisuusalan erikoisasiantuntijalta

Lämpökamerat ovat jo jonkin aikaa olleet varsin yleistä teknologiaa kameravalvonnassa, mutta viimeaikaiset edistysaskeleet ovat tehneet niistä aiempaa varteenotettavamman vaihtoehdon valvontateknologiaksi. Lämpökameratekniikan avulla voidaan nähdä infrapunasäteilyä lähettävän (-40C…+550C) laitteen, eläimen tai ihmisen lämpösäteily, joka on muuten näkymätön ihmissilmälle (mid-infrapuna).

Mobotixin kiinteitä lämpökameroita on kahta eri käyttötarkoitusta varten:

1) Laajojen alueiden turvallisuusvalvontaan.

2) Mittaavaa lämpökamerateknologiaa teollisuuden tarpeita varten.

Lämpökamerat laajojen alueiden turvallisuusvalvonnassa

Laajojen alueiden turvallisuusvalvontaa voidaan helposti ja turvallisesti valvoa Mobotixin lämpökameralla, koska lämpökameran lisäksi kameran ohjelmistossa on 3D älykäs liikkeentunnistus, joka suodattaa tehokkaasti kohinan pois ja ymmärtää onko kyseessä eläin vai ihminen. Lämpökameroiden avulla voidaan valvoa tehokkaasti etenkin sellaisia alueita, joissa valaistuksessa on puutteita tai näkyvyys on muutoin normaalissa valvontakamerakuvassa heikkoa.

Yhdellä kiinteällä Mobotix Thermal lämpökameralla havaitaan ihminen jopa yli 500 metrin matkalta. Katso kuva-alat tästä (pdf tiedosto). Saat tarkkaa tietoa valvottavalla alueella liikkuvista ihmisistä.

Mobotix Thermal - Lämpökamerat

Lataa englanninkielinen pdf-muotoinen lämpökameraesite teknise tietoineen tästä.

Mittaava lämpökamera lisää turvallisuutta teollisuudessa

Teollisuudessa mittaava lämpökamera voi kuvata mm. koneita, sähkökaappeja, kaasupulloja ja purusiiloja jotka voivat kuumentuessaan aiheuttaa tulipalon tai muun vakavan vaaratilanteen. Mobotix Thermal-TR mittaavan lämpökameran kuvaan voidaan määrittää jopa 20 eri lämmönmittausikkunaa, jotka mittaavat nousevaa lämpötilaa.

Hälytys saadaan esim. valvomoon, kun mitattavan kohteen lämpötila nousee yli ennalta määritellyn raja-arvon. Saavutetut kustannussäästöt mitataan usein kymmenissä tuhansissa, kun laitteet saadaan pysäytettyä ja huollettua ennen ylikuumenemista. Lämpökamerat tällaisissa käyttökohteissa ovatkin osoittaneet arvonsa monissa tapauksissa.

Mobotix lämpökamerat tuottavat laadukasta valvontakuvaa

Mobotixin kahden kuvakennon lämpökamerassa voi olla lämpösensorin lisäksi kuvasensori, joka tuottaa erittäin laadukasta kameravalvontakuvaa mitattavasta kohteesta. Kuvat voidaan laittaa joko vierekkäin (lämpökuva ja värikuva) tai päällekäin siten, että kuvassa on tarkka kuuden megapikselin värikuva ja kun jokin asia lämpenee yli säädetyn raja-arvon, näkyy se värikuvassa ”hehkuvana”.

Lämpökameratekniikka välittää selkeän tiedon tarkkailtavista lämpötiloista

Lämpösäteily (infrapunasäteily) on sähkömagneettista säteilyä, jota ihmisen keho lähettää sen pintalämpötilasta. Lämpökameratekniikka näyttää lämpötilan jakautumisen kohteiden pinnoilta ja näyttää säteilyn voimakkuuden eri väreinä; mitä sinisempi, sitä kylmempi ja mitä punaisempi, sitä kuumempi.

Valvontasuunnitelma antaa käsityksen toimivasta kameravalvontajärjestelmästä

Katso tästä miten kameravalvontajärjestelmä suunnitellaan oikein.

Lämpökamerakuvan vertailu

Tärkeitä lämpökameroiden ominaisuuksia

  • Korkealaatuisen Mobotix lämpökameran sensorin herkkyys on 50 mK ja lämpötilan mittausalue -40°C – +550°C.

  • Lämpösensori pystyy mittaamaan lämpötilan täydellisessä pimeydessä ja/tai läpi savun, kevyen sumun (paksun ”hernerokkasumun” läpi mittauskyky heikkenee) tai ohuen muovikelmun.

  • Mobotix lämpökameroita on käytetty menestyksekkäästi  mm. rajavalvonnassa ja rannikkoalueiden valvonnassa.

  • Mobotix lämpökameran ja MxActivitySensor-kuvanliikkeentunnistusohjelmiston yhdistelmällä saadaan erittäin luotettavaa videoanalyysia henkilö/ajoneuvo-valvonnasta kun ohjelmisto käsittelee kohinana mm. puiden- ja muiden kasvien heilumiset, sateet, pilvet, veden, aallot ym.

  • Havaitsee myös kuumemmat asiat kuin ihmisen vartalon, voidaan käyttää teollisuuden mittauksissa jne.

  • Alhainen virrankulutus, maksimissaan 5,5 W, voidaan kytkeä asiakkaan varavirtalaitteistoon.

  • Lämpötilasensori ohjelmoidaan kameran ohjelmiston kautta. Kuvaa voidaan katsoa myös Mobotixin hallintaohjelmistojen kautta.

Mobotix lämpökamera edestä

Vertailukuva lämpökameran kuvasta

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille
Soita myyjälle