Moonlight teknologia 2018-06-19T18:32:51+00:00

Moonlight teknologia mahdollistaa tarkat värikuvat hämärässä

Moonlight teknologia

Erinomainen valoherkkyys kuuden megapikselin kuvakennoteknologialla = MOBOTIX Moonlight teknologia

Mobotix 6 Mp kameroilla valoherkkyystaso on noussut 100 x paremmaksi kuin edellisillä 3 Mp kennon kameroilla. Mustavalkokameran valoherkkyystaso yltää jopa 300 x korkeampaan herkkyyteen kuin edellisen sarjan kameroilla. Yhden kokonaisen sekunnin valotusajan sijaan uudet 6 Mp kuvakennot pystyvät 1/100 s, joka mahdollistaa jopa nopeasti liikkuvan kohteen tallennuksen hämärissä valaistusolosuhteissa.

Lyhyt valotusaika on olennaista

Turvallisuuskameravalvonnassa jokainen hetki ja siksi myös jokainen yksittäinen videon kuvatallenne pitää olla niin tarkkaa kuin mahdollista. Liikkuvien kohteiden tarkkaa tallennusta varten pitää valotusajan olla mieluimmin mahdollisimman lyhyt kuin pitkä.

Valitettavasti lyhyt valotusaika 1/100 s vangitsee 10 x vähemmän valoa kuin 1/10 s. Etenkin hämäräkuvauksessa linssi, kuvakenno itsessään ja kuvan prosessointi pitää olla erittäin pitkälle kehittynyttä, jotta voisi tuottaa tarkkaa ja teräväreunaista kuvaa liikkuvasta kohteesta.

Vain tarkka pysäytyskuva on todiste

Hämäräkuvauksessa pitkä yhden sekunnin valotusaika luo kirkkaan kuvan paikallaan pysyvistä kohteista. Mutta jos kohteet liikkuvat, pitkä valotusaika luo liike-epäterävyyttä kuvaan ja kuvat näyttävät epäselviltä eikä niistä saa mitään selvää.

Vähässä valossa pitkällä valotusajalla kuvattuna henkilön tunnistaminen liikkuvasta kuvasta on lähes mahdotonta. Turvallisuustarkoituksessa liikkuva kohde on usein se tärkein ja siksi lyhyt valotusaika on niin olennainen osa toimivaa kameravalvontajärjestelmää.

Jotkut valmistajat käyttävät erilaisia tekniikoita, jossa lisätään yksittäisiä kuvia (frame) videon kuvavirtaan tarkoituksena saada kirkkaampi kuva (esim. Lightfinder, HDR, jne.). Mutta näitä tekniikoita käyttämällä pienet yksityiskohdat voivat hävitä tai pikselöityä, joka ei ole hyväksyttävää turvallisuusvalvonnassa.

Optimoitu parhaaseen kuvanlaatuun

Tämä valoherkkyyden lisäys saatiin aikaan monella eri tavalla:

  • Isompi sensori suuremmilla pikseleillä vangitsee enemmän valoa.
  • Kohinan poisto laitetasolla kuvakennossa.
  • Uusien optiikoiden (F1,8) parempi valovoima.
  • Parannettu ohjelmisto vähentää kohinaa hämärissä kuvausolosuhteissa.

Katso videot

1 lux • 1/100 sec

2 lux • 1/60 sec

2 lux • 1/100 sec

Tutustu myös muihin teknologiasivuihimme

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille
Soita myyjälle