Tuotteet-järjestelmäkomponentit

Yhteensopivat järjestelmäkomponentit

Toimittamiimme järjestelmiin liittyy kameroiden lisäksi monenlaisia laitteita ja komponentteja. Nämäi yleisimmin meidän toimituksissa käytetyt laitteet olemme testanneet yhteensopiviksi ja luotettaviksi järjestelmän komponenteiksi. Tätä valintaa painottaaksemme me myönnämme myös järjestelmään liitettäville muille laitteille 5 vuoden onsite-takuun edullisella kuukausi-/vuosihinnalla.

Mobotixin kehittämä MxPEG videon pakkauskoodekki on markkinoiden ainoa kameravalvontakäyttöön suunniteltu pakkauskoodekki. Jotta korkearesoluutiosten kameroiden tuottama tarkka videokuva saataisiin tallennettua “oikein”, on kyettävä säilyttämään muuttuvat pikselit pakaamattomina ja näin saada terävät pysäytyskuvat.

H.264vsMxPEG

Videokuvan pakkauskoodekkien erot

MxPEG perusideana on jäljitellä järjestelmäkameroiden sarjakuvausta, pakkaamalla vain kuvan muuttumattomat pikselit eikä muuttuneita pikseleitä ja näin saadaan videokuvasta tarkkoja pysäytyskuvia.

Oleellisin syy kehittää täysin uusi pakkauskoodekki oli se, ettei millään muulla pakkauskoodekilla saatu tarkkaa pysäytyskuvaa videokuvasta. MxPEG on edelleen edelläkävijä – reilun kymmenen vuoden jälkeenkin – ja ainut tarkkaan pysäytyskuvaan kykenevä pakkauskoodekki.

Yleisin pakkauskoodekki, jota valtaosassa kameravalvontajärjestelmiä ja esim. Youtube-videoissa käytetään on videoiden striimauksessa hyväksi havaittu H.264 (H.265/MPEG-4/MJPEG). Sen pakkausteho perustuu terävien pysäytyskuvien uhraamiseen pakkaamalla eli huonontamalla ne niin, ettei paljaalla silmällä oleellisesti erota videon heikompaa laatua.