MxPEG videon pakkauskoodekki 2018-06-19T18:27:06+00:00

Mobotix MxPEG videon pakkauskoodekki

Mobotixin kehittämä MxPEG videon pakkauskoodekki on markkinoiden ainoa kameravalvontakäyttöön suunniteltu pakkauskoodekki. Jotta korkearesoluutiosten kameroiden tuottama tarkka videokuva saataisiin tallennettua “oikein”, on kyettävä säilyttämään muuttuvat pikselit pakaamattomina ja näin saada terävät pysäytyskuvat.

Videokuvan pakkauskoodekkien erot

MxPEG on Mobotixin vuonna 2003 kehittämä kameravalvonnalle tarkoitettu pakkauskoodekki. MxPEG perusideana on jäljitellä järjestelmäkameroiden sarjakuvausta, pakkaamalla vain kuvan muuttumattomat pikselit eikä muuttuneita pikseleitä ja näin saadaan videokuvasta tarkkoja pysäytyskuvia.

Katso alla havainnollistava kuva muuttuneiden pikseleiden vertailusta.

MxPEG videon pakkauskoodekki

Oleellisin syy kehittää täysin uusi pakkauskoodekki oli se, ettei millään muulla pakkauskoodekilla saatu tarkkaa pysäytyskuvaa videokuvasta. MxPEG on edelleen edelläkävijä – reilun kymmenen vuoden jälkeenkin – ja ainut tarkkaan pysäytyskuvaan kykenevä pakkauskoodekki.

Yleisin pakkauskoodekki jota valtaosassa kameravalvontajärjestelmiä ja esim. Youtube-videoissa käytetään on videoiden striimauksessa hyväksi havaittu H.264 (H.265/MPEG-4/MJPEG). Sen pakkausteho perustuu terävien pysäytyskuvien uhraamiseen pakkaamalla eli huonontamalla ne niin, ettei paljaalla silmällä oleellisesti erota videon heikompaa laatua.

Pysäytyskuva kertoo kaiken. Katso alla pakatuista videoista otettujen pysäytyskuvien ero, yllä sumea H.264 ja alla terävä MxPEG.

MxPEG videon pakkauskoodekki

Katso video arvostetun asiantuntijan näkemyksestä pakkauskoodekkien eroista

Tutustu myös muihin teknologiasivuihimme

Kutsu meidät maksuttomalle kartoituskäynnille
Soita myyjälle